CAMERABEWAKING


KMO’s vragen meer preventie & controle, kwestie van hun goederen en hun personeel optimaal te beschermen en zo de continuïteit in hun bedrijfsvoering te vrijwaren. Het videobewakingsconcept is zo’n innovatief veiligheidssysteem dat u heel wat voordelen oplevert :

- 24/24 camerabewaking

- gemakkelijke integratie in uw
- bestaand videobewakingssysteem

- service over de hele lijn

- eenvoudige controle via het internet

We kunnen een uitgebreid assortiment van CCTV-camera’s aanbieden bestaande uit een camera met bijhorende lens voorzien van een discrete of standaardbehuizing. Voor discrete bewaking kunnen we camera’s aanbieden in de vorm van een Pir, klok, rookdetector,… Cameratypes in Z/W, kleur, hoge- en lage resolutie, automatische dane types Eveneens kunnen we camera’s, als dan niet voorzien van infrarood leds, plaatsen.

De camera’s worden rechtstreeks of via vedeoswitchers, multiplexeres,… aangesloten op de monitoren. Via een UHF-modulator is het mogelijk de camera rechtstreeks aan te sluiten op het bestaande televisietoestel. U kunt dan de beelden bekijken op alle tv-toestellen aanwezig in uw bedrijf. Door de onbegrensde toepassingsmogelijkheden kunnen deze systemen toegepast worden voor winkels, bedrijven, parkings, banken verzekeringen, dit zowel binnen als buiten.. Voor de registratie gebruiken we of een time-lapse recorder of digitale beeldopslag. De beelden kunnen ook van op afstand bekeken worden.

Camera’s

Een juiste camerakeuze ligt aan de basis van een goed functionerend bewakingssysteem. Alle camera’s uit ons gamma worden gekenmerkt door een unieke prijs/kwaliteitsverhouding. We hebben zwart/wit camera’s, kleurencamera’s, camera’s om binnen te gebruiken maar ook camera’s voor buitentoepassingen alsook verborgen camera’s.Lenzen

Ons uitgebreid aanbod aan lenzen laat ons toe de juiste keuze te kunnen maken voor demeest uiteenlopende toepassingen. Ook lenzen bestaan in verschillende types : voorbinnengebruik, vaste en zoomlenzen. De juiste keuze is essentieel voor het behalen vanhet beoogde resultaat van een bewakingssysteem.


Monitors

Onze monitors hebben een lange levensduur en uitmuntende kwaliteit om te voldoen aan de hoogste eisen. Deze industriële doch mooie zwart/wit en kleurenmonitors bezorgen u een stabiel beeld, 24 uur op 24, jaar in jaar uit. Dankzij de verschillende schermgroottes kan u zowel volledige beelden als multiplexbeelden (meerdere camera’s op beeld) observeren.Switcher

Wanneer meerdere camera’s op 1 monitor aangesloten worden, maakt men dikwijls gebruik van een “switcher”. Een switcher laat toe om 2 tot 16 camera’s aan te sluiten en geeft om de zoveel seconden het beeld weer van telkens de volgende camera. Dit toestel is niet zozeer geschikt voor opname van beelden daar er veel beelden “verloren” gaan.


Multiplexer

In een videobewakingssysteem met meerdere camera’s is een goede opname enkel mogelijk door gebruik te maken van een multiplexer. Dit toestel zorgt ervoor dat met 1 videorecorder verschillende camerabeelden zo snel mogelijk in volle schermgrootte worden opgenomen. Tijden de opname kan u alle camera’s blijven bekijken.


Opname


Opnemen van beelden van bewakingscamera’s, en dit meerdere uren per dag, is geen sinecure. Hiervoor zijn speciale “time-lapse” recorders ontwikkeld. Deze videorecorders slagen erin om meerdere uren aan beelden op een videoband van 3 uur op te nemen. Het aantal uren dat opgenomen kan worden hangt af van het toestel, dit gaat van 12 tot zelfs 168 uur. Het spreekt voor zich dat, hoe meer uren op de band moeten, hoe minder gedetailleerd de beelden zullen zijn. De laatste tijd is digitale beeldopslag sterk in opmars, mede door het goedkoper worden van harde schijven. Het enorme voordeel van digitale opslag is de snelheid van beelden opzoeken en het zeer geringe kwaliteitsverlies bij opname.