Electroteam Leloup draagt groene gedachte hoog in het vaandel

Met de aankoop van een nieuwe VW bedrijfswagen voorzien van het Bleue label gaat Electroteam Leloup volop voor de groene gedachte en denkt nu reeds aan alternatieve toepassingen die we wellicht straks kunnen aanbieden en realiseren.

Bleue label

Naast een standaard roetfilter beschikt onze bedrijfswagen over een katalysator die stikstofoxiden in de uitlaatgassen onschadelijk maakt. Hij voldoet daardoor nu reeds aan de strenge Euro V norm die in september van kracht wordt en zelfs aan de EEV-uitstootnormering.

AdBlue concept

AdBlue is de benaming die aan een waterige oplossing van synthetisch ureum wordt gegeven. Toegepast in het SCR- systeem (Selectief Catalytic Reduction), maakt dit het mogelijk om de stikstofoxiden te verminderen en om aan de normen van emissie van de uitlaatgassen Euro 4 te beantwoorden, die vanaf oktober 2005 worden voorgeschreven. Het verbruik van AdBlue komt gemiddeld overeen met 4 tot 6% van het dieselverbruik. Dit procédé maakt het mogelijk om ongeveer 85% van de stikstofoxiden in stoom en in stikstof te veranderen dankzij de inbreng van AdBlue in het uitlaatsysteem van de voertuigen. (bron: Total)